woensdag 29 april 2009

Supporters en reacties



We hebben al veel reacties ontvangen: in de blog, per email, telefonisch etc.
Een reactie krijgt vandaag extra aandacht omdat die toch wel heel speciaal was.

Op een van de laatste dagen van ons verblijf in de Smelne hal in Drachten kregen we bezoek van zus Mieke en zwager Paul. Miek had een pakje bij zich dat ze overhandigde onder de strikte voorwaarde dat het pas NA vertrek geopend mocht worden.
Aangezien onze eerste week zo druk was met 3 boten en 6 mensen hebben wij het zelf uitgesteld tot het moment dat we weer met z'n tweëen waren alvorens de schaar erin te zetten.
Tot onze verbazing bleek het een verrassingspakket te zijn, bestaande uit 10 verschillende pakjes waarvan er 1 per dag geopend mocht worden (en soms zelfs waren het 2 pakjes per dag).
Elke dag, bij het ontbijt werd dus zo'n pakje open gemaakt en elk keer kwam er een "nautisch"kado'tje uit; variërend van 2 flessen water, tot een boek ("naar de haaien" afschrikwekkend!) of een boerenkool maaltijd inclusief worst (in geval van een overwintering op Spitsbergen). Erg leuk Miek, we hebben er van genoten.

Intussen zijn we al over de helft van het Mittelland kanaal en liggen 14 km voor Hannover in een van die leuke kleine kanaalhaventjes. Alhoewel: deze krijgt geen aanbeveling van ons. Oude en onderkomen steigers van afvalhout die spekglad geworden zijn door de algen en de regen: levensgevaarlijk!
We hebben zowiezo soms een probleem: deze haventjes zijn eigenlijk gebouwd voor mensen die op zondag met hun bootje 10 km links of rechts het kanaal opgaan en vervolgens weer terugkomen. Het invaren in zo'n haven is vaak passen en meten voor ons, alsof je er met een schoenlepel ingaat zo smal.
Vervolgens moet je aanleggen in veel te korte boxjes en dat resulteert dus in situaties als op de foto: een rij bootjes en ineens "Vaarttuig"die nog een paar meter uit de box steekt!
Maar we blijven bescheiden! en we genieten volop ondanks het feit dat het al 2 dagen regent!

Morgen naar Hannover.

1 opmerking:

  1. Wat is dat toch leuk om mee te kunnen genieten van jullie reis. Regen of geen regen, jullie slaan je overal doorheen.
    Kijk wel een beetje uit bij die sluizen. Een boot besturen is toch weer iets anders dan je auto parkeren in een heel klein gaatje.
    Het mooie weer gaat vast welweer komen.
    Geniet van jullie reis en de hartelijke groeten van Leo en Marjorie

    BeantwoordenVerwijderen