zaterdag 25 april 2009

leven in het wild......


Gisteren had ik Carla B. aan de telefoon. Carla drong erop aan dat ik wel positief moest blijven; al die tegenslagen in het blog!
Zo voelen wij het absoluut niet (als tegenslagen). We zijn eigenlijk nog steeds met het afmaken van het project bezig en elke dag maken we vorderingen! We genieten volop, het is prachtig weer en al die techniek houdt ons lekker bezig. Het blog heet niet voor niets "Vaarttuig avonturen", dus we vertellen graag over alle dingen die we tegenkomen en ons bezighouden.

Nog even een aanvulling op het bericht van gisteren.
Toen wij daar in Rheden met ons schip in de modder lagen, zagen we ineens beweging in het water. Er was iets in het water dat rustig de romp afzocht, waarschijnlijk naar iets eetbaars. Plotseling kwam het boven water: de grootste rat die ik in mijn leven gezien heb! Bekijk de foto maar eens goed, is het geen schatje? Ter geruststelling: we hebben prima geslapen en hem niet meer teruggezien.

Gisteren hebben we 48 km afgelegd en 5 sluizen genomen met in totaal 10 mtr hoogteverschil. Niets spannend dus. We liggen nu nog in Meppen en plannen een korte trip vandaag. En zondag: rustdag! Niet die van ons, maar noodgedwongen: de meeste sluizen worden niet of zeer kort bedient. Kun je net zo goed blijven liggen.

5 opmerkingen:

  1. Hoi, Vaartjes, dat droogvallen lijkt ons wel een speciale ervaring, alsmede het "hoge" bezoek uit Rattenrijk ! Geniet van de "vrije" zondag en we houden kontakt.

    Liefs,

    Marga & Jaap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even voor de goede orde. Wij zien geen tegenslagen. Ik ga nog iedere dag naar de zaak dat is pas tegenslag.
    Nee wij zien al deze gebeurtenissen als een welkome afwisseling in een saai pensioenleven.
    Stel je voor dat alles van een leien dakje verloopt dan hebben jullie niets meer te vertellen.
    Hartlelijke groet
    Anneke en Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Juul en Heman. Wat een verhalen. Gelukkig maken jullie wat mee. Stel je voor dat alles naar wens zou verlopen ,dan was het niet spannend meer. Wie weet wat jullie allemaal nog te wachten staat. Ook hier zijn inmiddels de bomen en struiken prachtig groen en genieten wij ook van het mooie weer en 2 weken vakantie. We blijven jullie volgen.
    Heel veel groetjes van Leo en Marjorie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Herman en Juul. Mijn verhaaltje staat onder de datum van 6 april.Had het dus niet goed gedaan.Moet dus op de datum letten zegt Kees!!!.Dus nu mogen jullie effe gaan zoeken waar het staat.Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Juul en Herman,
    Wij genieten van jullie verhalen. Dat droogvallen dat had je misschien wel kunnen oefenen op de wadden !! En die rat , vroeger aten ze die toch, weken lang volgens mij!
    Geniet van jullie reis.
    groetjes
    mieke en peter

    BeantwoordenVerwijderen