zondag 19 april 2009

Vandalisme in de haven


Als 's morgens het water nog maar lauw is heb je niet direct argwaan. Je kijkt op het laadpaneel en ziet dat er geen walstroom meer is. Ik had toch extra geld in de kast gestopt voor we gingen slapen??

Na het ontbijt loop ik de steiger op en zie tot mijn verbazing dat de elektrakast wat je noemt grondig gesloopt is. Later blijkt deze niet de enige: in totaal zijn 7 kasten gekraakt. Volgens de havenmeester ongeveer 1000 euro schade voor een geschatte opbrengst van iets tussen de 20 en de 40 euro. De kasten waren na Pasen namelijk geleegd.

Dat gebeurt dan midden in de nacht en pal voor je boot. Helemaal niets gehoord aangezien we met de boeg naar de steiger lagen en wij in het achterschip slapen. Dit was bovendien een paar dagen geleden, toen we in Harlingen lagen, waarom ik er dan nu over schrijf?

Wel, vandaag en gisteren was grote klussendag. Een daarvan was om alle fenders na te lopen en desnoods op te pompen. Vlak voor vertrek hadden we nog 2 nieuwe bolfenders gekocht en ik constateerde dat een ervan compleet "plat" was. Hoe kan dat nou? lek ventiel? Nou nee: nadere inspectie leerde ons dat er een keurige rechte snee in de fender zat. Deze had ten tijde van de "kastenkraak" voor aan de boeg gehangen. Waarschijnlijk hadden de heren krakers wat energie over om nog wat extra zinloze vernielingen aan te richten en hebben dus onze fender lek gestoken. We waren blij dat we verder niets aan dek hadden staan!!

Het is nu zondag en we liggen in Leeuwarden. Donderdagmiddag zijn we uit Harlingen vertrokken en rond 18:30 lagen we in de Prinsentuin midden in het centrum van de stad.

De volgende dag hebben we roerend afscheid genomen van ons reisgezelschap die zoetjes aan naar het zuiden vertrokken. Wij bleven een paar dagen rustig liggen om een hoop klussen die waren blijven liggen in de race naar de deadline van 10 april af te maken. Met z'n zessen hebben we een heerlijke week gehad met prachtig weer, mooie tochten en heel, heel veel plezier!
Dankjewel! een beter begin van onze lange reis hadden we ons nauwelijks kunnen voorstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten