zaterdag 11 april 2009

JAWEL!, we hebben de deadline gehaald!!

Vraag alleen niet hoe!! dagen van 8 uur 's morgens tot middernacht, (werkeloze) monteurs van Smelne ingeschakeld voor hand- en spandiensten, het dashboard is nog afgelakt op donderdagnacht 22:30 door Ger, onze fenomenale timmerman. Vak man zonder weerga....(helaas houden zijn planning capaciteiten hier geen gelijke tred mee, maar dat is hem vergeven).

Op de dag van onze deadline zijn we de hele dag nog fanatiek bezig geweest met het monteren van de stoelen (die er fantastisch uitzien, foto's volgen later), monteren van de TV-kast en het opnieuw monteren van de instrumenten in het dashboard dat nog maar nauwelijks droog was.
Dat was ook de eerste keer om te zien dat alle instrumenten naar behoren functioneren. Nee dus! Geen GPS, geen AIS en ook de stuurautomaat heeft nog dringend een hele hoop afregelwerk nodig. Echter: we hebben voldoende instrumenten om in de schemering om 20:30 uit te varen, eindelijk die sombere hal uit. Na 3 kwartier in de duisternis vastgelegd aan een steiger in de vrije natuur tussen honderden watervogels en doodmoe naar bed.
Zaterdagochtend om 9 uur de trossen weer los om in een ruk door te varen naar Harlingen waar we om 13:15 het rendez-vous hadden met onze varende vrienden in 2 andere boten.
Onder een stralende hemel en temperaturen dik boven de 20 graden voeren we vervolgens over de Waddenzee naar de haven van Terschelling waar we rond 5 uur afmeerden. Prachtig weer, prachtig eiland, prachtige boot en heerlijke vrienden: wat wil een mens nog meer!

2 opmerkingen:

  1. Hi sailors!

    I see you met the target of April 10th.

    We stay tuned for Berlin.

    Congratulations

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, Juul en Herman,

    Jullie zijn in ieder geval met heerlijk weer begonnen; hopelijk blijft het voorlopig zo.

    Liefs,

    Marga & Jaap

    BeantwoordenVerwijderen