zondag 3 mei 2009

Ziekenboeg.....


We liggen al voor de 4e dag in Hannover en het zal nog wel een dagje duren....
Niet helemaal vrijwillig zoals je mogelijk zult begrijpen. Toen wij hier aankwamen had Juliette al een paar dagen last van haar rug (een overblijfsel van 2 dagen hard werken in de sluizen) dus we hadden vrijdag al als rustdag ingebouwd. Tot overmaat van ramp kreeg ze donderdagavond ook nog eens last van een maag- en darm stoornis dus het was diep in de nacht alvorens het heen- en weer geren tussen toilet en bed was afgelopen.
Zoals gezegd: vrijdag was een rustdag om daar van te bekomen en die dag hebben we dus gebruikt om lekker uit te slapen en al het gereedschap eens op te ruimen.
Zaterdag wilden we uitgebreid naar de stad om Hannover eens goed te verkennen, echter....eerst dat olielekje aan de stuurpomp verhelpen...

Had ik dat nu maar niet gedaan! Wat een simpele ingreep leek eindigde in een vertraging van minstens 2 dagen. Door het gesleutel onder het dashboard in zo'n rare half voorovergebogen stand ging ook ik plotseling door m'n rug en kon de rest van de dag liggend doorbrengen. Dank zij de goede zorgen van Juultje en een ZEER uitgebreide reisapotheek gaat het vandaag al weer een stuk beter want morgen willen we toch echt verder!.

Niets ernstigs dus, maar dit is wel een mooie gelegenheid om iedereen die zich zorgen maakt over onze medische verzorging gerust te stellen.
Tijdens onze voorbereidingen hebben wij ons laten bijstaan door gerenommeerde medische experts met jarenlange ervaringen in gevaarlijke expedities in Afika en Zuid-Amerika en dat heeft geresulteerd in een voorraad medicijnen waarmee we zelfs de hernia van een olifant kunnen genezen. Of het nu diarree of rugpijn is, insectenbeten, verwondingen, hart- en vaataandoeningen, neus- en longziektes, we hebben de kuren allemaal aan boord!
In het kort: we zijn het hospitaalschip op de Oostzee (zodra we die bereiken). Dankjewel Ab!

Zoals gezegd: hopelijk is dit het laatste bericht uit Hannover. Als het kan varen we morgen door naar Wolfsburg, de Volkswagen stad. Eerst gaan we door een sluis met een verval van 15 meter (zum Berg) en bereiken daarmee het hoogste punt van onze reis door Duitsland: 65 meter. Nog voor we in Wolfsburg zijn gaan we echter alweer 9 meter zum Tal. Hopelijk staat er minder wind, dan hoeven we niet zo aan die lijnen te trekken!

1 opmerking:

  1. Bejaardjes van me, blijven jullie wel voorzichtig doen? :-)
    Hopelijk hebben jullie wel zon, die veelbelovende lente is namelijk alweer verdwenen hier en heeft plaats gemaakt voor regen en flinke wind, in DH althans.
    Kus, Bas
    p.s. post je nog een foto van je nieuwe dashboard en stoelen?

    BeantwoordenVerwijderen