dinsdag 19 mei 2009

Oude vrienden, Nieuwe vrienden.


We zijn weer alleen.....!
Vorige week had een hoog "sociaal" gehalte. Zijn we, behoudens de eerste week, vooral op onszelf aangewezen geweest, de vijfde week van onze expeditie hebben we oude vrienden op bezoek gehad en zijn we bij nieuwe vrienden in hun huis in Berlijn te gast geweest.

Laat me bij het laatste beginnen.
In onze vakantie in 2008, ontmoette wij in de Veerse Jachtclub de tweeling Nicky en Jacky en de man van Jacky, Chris die samen in Berlijn bleken te wonen en werken. Na een ontzettend gezellige avond werden gegevens uitgewisseld en "bel vooral als je in Berlijn komt".
Tja, toen kende ze me nog niet zo goed, want Herman bergt die visitekaartjes op en belt inderdaad zodra hij in de buurt is! Een paar weken voor we vertrokken hadden we opnieuw telefonisch contact en zodra we in Berlijn aankwamen hebben we opnieuw gebeld en een afspraak gemaakt voor de volgende dag. Stipt om 5 uur stond Chris op de steiger en na een korte rondrit door de omgeving van Wannsee kwamen we bij zijn huis annex kantoor waar Jacky de Beelitzer Spargel al op het vuur had staan. Het klikte vorig jaar en nu klikte het opnieuw. Het werd een ontzettend gezellige avond met als hoogtepunt (tenminste voor mij) een heerlijk warm bad waarin ik mijn rug (waarin ik de vorige dag die 6 injecties in had gehad) heerlijk kon ontspannen. Het was in de kleine uurtjes en vele kruidenbitters (Herman) en witte wijntjes (Juliette) later dat Jacky ons weer bij de haven afleverde met de afspraak over 2 weken, na hun korte vakantie, weer contact op te nemen alvorens wij Berlijn weer verlaten.

En toen werd het vrijdagavond. Wij hadden intussen de boot verlegd van de Wannsee naar hartje Berlijn, waar we aan een kale aanlegplek voor sportboten in de Spree lagen, vlak bij het metrostation "Richard Wagner Platz". Daar kregen we vervolgens 4 spaanse vrienden op bezoek. Tenminste: 2 hele oude vrienden Albert en Maria Rosa die we al 30 jaar kennen en 2 nieuwe vrienden die we vorig jaar in Barcelona ontmoet hebben tijdens de bruiloft van Anna (dochter van Albert en Maria Rosa): Francesc en Montserrat.
Er gaan veel makke schapen in een hok! 6 volwassenen in de boot is veel maar het ging erg goed en we hebben verschrikkelijk veel plezier gehad. De (koude) zaterdag werd gebruikt voor een uitgebreide excursie door de stad waarvan Herman maar de helft heeft meegemaakt (rug moest rusten) en waarbij een niets vermoedende rus werd overvallen bij het laatste restant van de muur. Op de zonnige zondag hebben we een uitgebreide boottocht over de Spree gemaakt, dwars door het centrum en het "Regierungsviertel"; werkelijk uniek zoals je daar kunt varen.
De tocht eindigde in een klein haventje in de Tegeler See op nog geen 5 km van Tegel Airport waar zij weer op maandagmorgen 09:00 vertrokken, terug naar Spanje. Een zeer geslaagd weekend!

Overigens: we staan op het punt de ziekenboeg te sluiten! Ons beider ruggen gaan met sprongen vooruit! alle beterschapswensen en adviezen die we ontvangen hebben zijn daar ongetwijfeld debet aan. Dank voor jullie medeleven!

1 opmerking:

  1. Juliette & Herman, we want to express our thanks for your warm welcome in the Vaarttuig. We all had an unforgettable weekend experience in a busy boat, cruising the waters of the Spree with the attentive watch of the amiable Berliner wasser politie.
    We tried to include a foto in this reaction pad, but it does not work, so we pasted a link to a selection of photos of the memorable meeting

    http://picasaweb.google.com/albert.penya.f/200905BerlinVaarttuigWeekend?authkey=Gv1sRgCLmom-Cyx62V3wE&feat=directlink

    Hope it works. Regards from Montse, Francesc, Maria Rosa and Albert

    BeantwoordenVerwijderen