zaterdag 3 juli 2010

Sport verbroedert

Het is zelfs de Zweden niet ontgaan dat er een WK Voetbal gaande is in Zuid-Afrika. Elke wedstrijd wordt uitgezonden op de Zweedse TV en tijdens de pauze en erna met allerhande experts becommentarïeerd, ondanks het feit dat de Zweden zelf niet meespelen.
De eerste wedstrijd in de poule hebben we op onze eigen TV in de boot kunnen zien, de tweede hebben we gemist en de derde hebben we bekeken terwijl we uitgebreid in grote leren fauteuils lagen in de lobby van het First Hotel aan de haven van Härnösand,  lurkend aan onze halve liter bier. De overwinning hebben we 's avonds gevierd in de sauna - en douche faciliteiten van het hotel!

Stocka zal ons altijd bijblijven als de haven waar we de gedenkwaardige wedstrijd tegen Brazilië hebben bekeken. We waren vanochtend extra vroeg vertrokken om op tijd in een haven te kunnen zijn, maar toen we hier aankwamen bleek dus dat we geen DVB ontvangst hadden op onze eigen TV. Bij het registreren in het lokale restaurant annex havenkantoor, bleek dat gerund te worden door een Belg! En natuurlijk ging het direct over voetbal, alleen jammer dat wij het niet konden zien, want zijn restaurant had ook geen TV.
Na een uurtje stond hij ineens aan de boot met de uitnodiging voor het kijken naar de wedstrijd in zijn ....caravan.  Zo gezegd, zo gedaan: om 4 uur zaten wij met z'n drieën rond een klein tafeltje in zijn caravan, voorzien van bier, chips en pinda's en hebben daar alle spannende momenten mee kunnen maken. Het enige nadeel van deze winst is dat we nu nog 2 keer ergens voorzieningen moeten treffen om de volgende wedstrijden te bekijken!

In het verleden hebben we nog wel eens beschreven hoe het tijdens onze reizen over open zee te keer kan gaan. Bijgaande foto laat zien dat het niet altijd zo is. Vandaag hadden we zo'n kalme dag en we waren zo vroeg opgestaan dat Juul de gelegenheid te baat nam om onderweg een uiltje te knappen!

TIP:
1: Ga af en toe eens terug naar oude blogs. Ik heb niet altijd alle foto's bij de hand wanneer een blog gepubliceerd wordt en die voeg ik dan naderhand toe.
2: Alle foto's zijn aan te klikken, waarna ze schermgroot worden weergegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten