zondag 4 juli 2010

Eindelijk zomer!!

Het is jullie waarschijnlijk al lang opgevallen: de layout van de blog is gewijzigd!
Ik had een beetje genoeg van de wat formele layout zoals tot nu toe in gebruik en dit leek me wat frisser en beter leesbaar. Laat maar eens weten!
TIP: let ook eens op de rubriek: Waar zijn we?? (in de rechterkolom). Tot nu toe deed die niet mee, maar ik probeer die nu dagelijks bij te houden, zelfs als er geen nieuw blogbericht is.

De laatste 3 dagen hebben we aardig wat "vaarschade" ingehaald. Tijdens ons verblijf in de Hoga Kusten wilden we nog wel eens 3 dagen op een zelfde plek blijven en dan 20 km verder varen naar het volgende eiland.
Na ons besluit niet naar het noorden door te reizen maar terug te gaan naar het zuiden, de zomer tegemoet, zijn we 3 dagen achtereen om 06:00 opgestaan, om geluidloos om 07:00 uur de haven te verlaten. Niet dat dat veel uitmaakt, meestal liggen we er toch alleen!
Vervolgens varen we dan 6 uur, om zo'n 70 km verder om 13:00 uur een nieuwe haven op te zoeken. Zo  hebben we op vrijdag, zaterdag en vandaag zo'n 190 km afgelegd. Vandaag iets minder omdat we om 11:00 uur ineens een mooi ankerplekje (Fågelhararna-Sundsmarnäset) tegenkwamen, waar we nu heerlijk in het zonnetje liggen midden in een natuurreservaat.
Ons besluit om de zomer tegemoet te gaan heeft dus wel wat opgeleverd! Gisteren kwamen we met trui aan in de haven van Skärså, (watertemperatuur is nog altijd niet meer dan 14° dus op zee is het koud), om daar acuut van onze graad te gaan: 30°!! Na maanden overdag niet meer dan 15-16° gehad te hebben is dat verschil ineens te groot! Dus wij hebben de zwembroek aangedaan en zijn aanvankelijk op het achterdek gaan liggen, maar al gauw naar de koelte binnen verhuist. Te warm!
Vandaag is het beter. Nog steeds zo'n 25° maar de zon gaat regematig schuil achter de wolken en het dreigt zelfs met een buitje.We liggen nu ook op het water in de wind en dat is beter dan in een beschutte haven met de zon pal op het schip.
Kortom: we hebben de zomer gevonden! We kunnen het weer wat kalmer aan doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten