woensdag 7 juli 2010

FINALEEEEEEEEEEE!!

Ja, ja: we maken het allemaal mee hier. Gisteren in Öregrund in cafe "Terrassen" op grootbeeld de halve finale tegen Uruquai meegemaakt. Bloedstollend dus, zodanig dat de barkeeper zich naar de afdeling "verloren voorwerpen"begaf en daar dit shirt uit opdiepte. Tja dan kun je niet anders dan het aandoen en dan moet je ook supporter spelen, niet??
Was trouwens heel gezellig. Er had zich al gauw een redelijke groep rond de TV verzameld en die waren ineens allemaal voor Nederland toen ze door hadden waar wij vandaan kwamen. De groep was groot genoeg om er in ieder geval voor te zorgen dat de gecharterde muzikant z'n mond hield en het volume van de TV omhoog ging!

De laatste 2 dagen waren prachtig. We hebben 2 nachten voor anker gelegen met uitzonderlijk mooie weersomstandigheden. Na de eerste nacht zijn we in dat baaitje blijven liggen, omdat 's morgens de wind opstak. En hoe: tegen koffietijd was het anker 15 meter aan het krabben geweest en hebben we 10 meter ketting bij moeten geven om dat te stoppen.
Tegen 5 uur 's middags ging de wind liggen en hebben we onze eerste avondtocht gemaakt. Van 18:00 tot 23:00 uur hebben we 50 km. afgelegd om in weer zo'n fantastische baai het anker te laten vallen. Het was volkomen windstil en we hebben om 11 uur 's avonds een van de mooiste zonsondergangen ooit meegemaakt. Kijk, hier doe je het nu voor, dit soort momenten in een overweldigende natuur op een werkelijk spiegelgladde zee, met als enig geluid het zoemen van de muggen rond je hoofd. :-(
Na de zonsondergang kregen we nog een toegift in de vorm van een maansopkomst. Ook zeer fraai maar daarna toch weer bijtijds naar bed omdat we de dag erna op tijd in Öregrund wilde zijn i.v.m. een plaats in de haven en de mogelijkheid van TV.
Nou, die plaats lukte wel. We werden direct naar de kant gefloten door de havenmeester die ons een prachtige langsligplaats aanbood. De TV werkte niet (geen DVB signaal) dus dat werd de kroeg, wel zo gezellig.

Trouwens: onderweg naar Öregrund hadden we opnieuw een onverwachte ontmoeting. De zee hier is vol met kleine rotsen die net onder het wateroppervlak liggen. Ideale plekken voor dit soort schoonheden om eens even lekker in de zon te liggen. We konden het betrekkelijk dicht naderen, maar toen we te dichtbij kwamen gleed ze toch weer in het water. We hadden onze hielen nog niet gelicht of ze lag er weer!

1 opmerking:

  1. Mooi hoor! En je hebt nog nummer 11 op je rug ook! Das Robben!

    BeantwoordenVerwijderen