zondag 16 mei 2010

Weerzien met Trosa

Donderdag 13 mei zijn we al vroeg uit Nyköping vertrokken. Reisdoel vandaag is Trosa, een heerlijk rustig, bijna ingeslapen Zweeds stadje. Juliette en ik zijn hier al eerder geweest, maar we vinden het zo leuk dat we het graag aan Marga en Jaap willen laten zien.
Jammer dat van de reis er naar toe weinig te zeggen valt. Regen en nog eens regen. Op sommigen tijdstippen zo dicht dat we maar een zicht hadden van 100 meter. Op zulke momenten dank ik WinGPS op mijn knietjes. Ons navigatiesysteem op het grote scherm op de stuurstand geeft ons ten alle tijden een perfect zicht van omgeving en route. Dat aangevuld met de AIS gegevens zorgt er in ieder geval voor dat ik uit de buurt van de grote schepen blijf. Niet dat dat echt nodig is: alleen die gekke Hollanders zijn op het water.


In Trosa konden we weer aanleggen op ons "eigen" plekje helemaal vooraan in het dorp. Gelukkig had men ook alweer de elektriciteit aangesloten, dus we waren van alle gemakken voorzien.
Toen het ook nog ophield met regenen en een mager zonnetje af en toe door de wolken prikte, zijn we op ons gemak door het stadje gewandeld.
's Avonds trakteerden Jaap en Marg ons op een etentje in Hotel Bomans (typisch zweedse naam!?) vanwege hun 18e huwelijksdag. Heerlijk eten in een heerlijk zweedse omgeving. Nog vele jaren Marg en Jaap!!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten