zondag 16 mei 2010

Lang zal ze leven.....!

14 mei 2010: Marga wordt 60 jaar.
En laat dat nou net de dag zijn dat we naar Stockholm varen.
Het oorspronkelijke plan was om buitenom te gaan, door de Stockholm archipel, maar de regen van gisteren en opnieuw vandaag was reden genoeg om die plannen te wijzigen en de route binnendoor te kiezen. Via Södertalje, stukje Malaren om dan via de Riddarfjärden en de Carl-Johan slussar uit te komen bij de Wasa  haven in het hartje van Stockholm op het eiland Djurgården.
Het eerste deel van de trip was als gisteren: veel regen en nevel, maar tegen de tijd dat we bij de sluis in Södertalje aankwamen brak zowaar een mager zonnetje door. Helaas sukkelden we al een tijdje achter een groot zeeschip aan dat eerst door de sluis ging en dreigden we een uur te moeten wachten, maar een kort bezoekje aan de sluiswachter bracht uitkomst. We werden direct geholpen, want er was nog een groot schip op komst en anders werd de wachttijd wel erg lang!
Dus na een kwartiertje schoven we door de sluis en kwamen in het gezellige en mooie Södertalje kanaal. Toen ik ook nog de de stuurautomaat kreeg afgesteld op de nieuwe stuurpomp was het helemaal feest, want nu hoefde ik tenminste niet al die tijd achter het stuurwiel door te brengen. Voor zover ik het nu kan constateren na 3 uur ervaring is deze pomp een hele verbetering. Veel stabieler en rustiger gedrag: prima dus!
De meevallers bleven zich opstapelen. In de Carl Johan sluis vondt de sluiswachter het niet de moeite om de 150 Skr. sluisgeld op te halen (dankjewel) en in de Wasa haven was het beste plekje nog open EN hoefden we slechts voorseizoenstarief te betalen (t/m zondag dan, daarna is het gewoon hoogseizoen!).

De volgende dag, zaterdag 15 mei, was goddelijk. Een heerlijke, bijna zomerse, dag met temperaturen van rond de 20-22 graden. We zijn met het pontje overgestoken naar Gamla Stan, het oude hart van Stockholm en hebben daar heerlijk geslenterd en winkeltjes gekeken. En natuurlijk Marga's verjaardag feestelijk herdacht. Dat was weliswaar gisteren, maar de pret was er niet minder om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten