dinsdag 3 april 2012

We zijn op pad!

Zondag 1 april zijn we door onze vrienden van "Int Aepjen" opgehaald. Met een auto tot de nok toe volgeladen met zowel hun als onze bagage zijn we vervolgens naar Drachten gebracht.
Het was koud en guur toen ik met een waterslang het vuil van weken van de dekken spoot. Nauwelijks 10 graden en een schrale harde wind. Juliette was intussen druk bezig orde te scheppen in de laatste lading bagage.
Ons afscheid van Drachten was weinig ceremonieel. Er was gewoon helemaal niemand! Dus toen we tegen half zes eindelijk klaar waren met schoonmaken en inruimen, hebben we de motor gestart en zijn we voorzichtig (windkracht 5 dwars op het schip) uit de box gemanoeuvreerd. Om er toch enigszins een feestelijk tintje aan te geven hebben we de scheepshoorn eens flink laten loeien en hebben vervolgens de haven verlaten. Het zal een lange tijd gaan duren voordat "Vaarttuig" hier weer terug is!!

voorbereiden voor de Waddentocht in Irnsum
De eerste etappe was maar kort. We hadden een rendez-vous met "Int Aepjen" in hun thuishaven in Irnsum. Toevalligerwijs is dat ook de thuishaven van de ST68, het schip van Henk en Diny dat dit Rondje Europa ook al eens heeft gemaakt, maar zij waren niet aanwezig.
Er was nog een hoop werk te doen aan boord van beide schepen. Zoveel dat we maandag 2 april zijn blijven liggen en keihard gewerkt hebben om alle techniek op orde te krijgen.
Al doende kwamen we er achter dat we toch een aantal zaken vergeten waren en thuis hadden laten liggen. Terwijl Juliette en Mieke op dinsdag dus maar terug reden naar Son om die op te halen, zijn Peter en ik alvast doorgevaren met "Vaarttuig" naar Heeg, waar we down-town konden afmeren om vervolgens naar de burelen van Stentec te wandelen.
bijtanken van software in Heeg
Stentec is de leverancier van al onze navigatie software en waterkaarten voor deze trip en ik ging ze opzoeken om afspraken met ze te maken over de terugkoppeling van de ervaringen hiermee, aangezien we een hoop "first editions" aan boord hebben. De allereerste ENC kaarten van Rijn en Donau, maar ook de nieuwste kaarten van Bosporus en  het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Onderweg gaan we de kwaliteit controleren en foto's  maken van alle kunstwerken die in volgende edities ook in de kaarten verwerkt worden. Leuk idee om te weten dat in de toekomst mensen hun reis gaan voorbereiden aan de hand van onze foto's!
Laat in de middag kwamen Juliette en Mieke weer terug van een geslaagde zoekexpeditie thuis.
"Int Aepjen" ligt nog steeds in Irnsum, dus Peter en Mieke moesten met de auto terug, maar morgen varen we gezamenlijk weer verder richting Stavoren.
Er is slechts een minpuntje: er is voor de komende dagen zware wind voorspeld. Het zal verdorie toch niet zo zijn dat ook dit jaar de Waddentocht weer verwaaid???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten