donderdag 2 juni 2011

We zijn weer terug!

Die maandagmiddag waren we vanuit Workum in Drachten teruggekeerd en hadden onze zaken met werf en schilders geregeld en op dinsdagmorgen hebben we de auto uit de loods gehaald.
Volgepakt met was- en beddegoed zijn we vervolgens naar het zuiden gereden waar we vroeg in de middag thuis aankwamen: toch vreemd om een "Te Koop" bordje in je eigen voortuin te zien staan.
Over die week kunnen we kort zijn: overdag hard werken aan wassen, strijken, maar ook aan huis en tuin. In 2 maanden tijd was de tuin overwoekerd door onkruid en uitgeschoten hagen en struiken dus er was volop werk aan de winkel. Tegen de tijd van ons vertrek zaten alle containers mudvol, maar zagen huis en tuin er voor eventuele kopers weer piekfijn uit.
's Avonds hadden we tijd voor vrienden en bekenden die ons uitnodigden voor borrel, eten en een gezellig praatje. Zo'n weekje thuis was eigenlijk ook best prettig!

weer compleet!
Het oorspronkelijke plan was om op vrijdag 27 mei weer terug te rijden naar Drachten, maar de weersvoorspelling voor het IJsselmeer in het weekend was zo slecht dat we pas op zondagmiddag terug gegaan zijn. Bij vertrek uit Brabant scheen het zonnetje volop, maar Drachten lag er somber en extreem winderig bij. Onze eerste gang was natuurlijk naar de hek van het schip en jawel: we hadden weer een volledige zwemplank. Alleen jammer dat de middenplank is blijven liggen! die steekt nu wel af bij die mooie nieuwe plankjes links en rechts.
Op maandagochtend was de wind aanzienlijk afgenomen. Van de werf vernamen we dat alles voorspoedig was verlopen en het een klein wondertje was dat we aangekomen zijn met die middenplank want ook die lag hardstikke los (damned....!!). De kans dat we nu de zwemplateaus nog verliezen is verwaarloosbaar. In plaats van 6 schroeven per plateau zijn nu alle plankjes geschroefd EN verlijmd en als finishing touch is ieder plateau nog 4 keer vastgezet met tie-wraps. We kunnen niet meer zinken! we blijven drijven op de zwemplateaus!!
Na schilders en werf hartelijk te hebben bedankt, hebben we de auto weer in de hal geparkeerd en zijn om 08:10 uit Drachten vertrokken voor een ideale vaardag. Aanvankelijk was het nog grijs en nevelig, maar al snel brak de ochtendzon door en hadden we een heerlijke dag. De felle wind van de vorige dag had plaats gemaakt voor een zacht briesje uit het zuiden en eenmaal op het IJsselmeer was zelfs dat praktisch verdwenen en voeren we over een spiegelglad meer naar de Naviductsluis bij Enkhuizen. Ook die besloten mee te werken en na 5 minuten konden we naar binnen en in no-time weer naar buiten om onze tocht naar Amsterdam voort te zetten. Pas aan het eind van de middag stak de wind weer wat op en verdween de zon achter opkomende bewolking. Toen we tegen 19:00 uur de Oranjesluizen in Amsterdam verlieten dreigde regen, maar die heeft zich ingehouden totdat we om 20:00 uur afmeerden in jachthaven Dukra in Zaandam. Werkelijk een perfecte vaardag: 142 km in 12 uur.

Waarom Zaandam: wel, dat was deel van een verrassing voor de verjaardag van Juliette op 31 mei. In Zaandam woont de vriendin van onze jongste zoon, dus ook junior is daar veel te vinden! En met onze oudste zoon uit Den Haag had ik de stiekeme afspraak dat hij zich de volgende dag onverwachts zou melden.
verrassing......
En zo gebeurde dat ook: s'morgens hadden we een wandeling door mooi (op de bouwkuilen na) Zaandam en 's middags hadden we onverwacht bezoek van Bas. Na werk kwamen ook Maarten + Marjolijn aan boord en na een glaasje Prosecco zijn we vervolgens Zaandam ingelopen om bij "de Buurman" lekker en erg gezellig te gaan eten.
De leukste verjaardag sinds jaren, zoals Juliette het uitdrukte!!

helemaal jarig....
De volgende dag zijn we, met Bas nog steeds aan boord, op ons gemak naar Haarlem gevaren waar we een plaatsje hebben gevonden aan de Spaarnekade, midden in de stad. Daar is Bas richting station vertrokken en blijven wij liggen tot na Hemelvaartsdag. Met het voorspelde fraaie weer gaat het erg druk worden op het water. Laat ons dan maar van de grote stad genieten!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten