vrijdag 24 juni 2011

We gaan naar het zuiden.....!!

Eindelijk gaat het gebeuren! De zon gaat morgen weer schijnen en we gaan zuidwaarts! Van Jaap ontvingen we een USB stick vol met chansons en andere franse muziek om in de stemming te komen en Jacques Brel schalt op dit moment door de boot terwijl ik deze blog schrijf.

Brabo werpt hand van
reus Antigoon in de Schelde.
(H)antwerpen !!
We hebben morgen 8 nachten in Antwerpen doorgebracht. De eerste 3 waren nat, koud en winderig en die hebben we vooral gebruikt om te recupereren. Juul d'r rug en Herman's enkel en ja, het gaat veel beter, dank u!
MAS
Vanaf dinsdag hebben we weer activiteiten ontplooid en we begonnen die ochtend met een bezoek aan het MAS: Museum Aan de Stroom. Een uniek gebouw in vele aspecten die op 8 verdiepingen de historie van Antwerpen, de stad, de mensen en het water in beeld brengt. Het gebouw is als de stad: groots, terecht onbescheiden en toch knus. De Antwerpenaren weten dat ze een hoop hebben om trots op te zijn en laten dat ook graag zien, zonder dat het aanmatigend of opschepperig wordt. Van de prachtige schilderijen van Rubens en tijdgenoten op de 3e verdieping tot de beelden van de geschiedenis van de haven op de 7e etage. We hebben er met veel plezier de nodige uren doorgebracht.

prachtige gevelrij op de Antwerpse markt.
Diezelfde middag, maar ook woensdag en donderdag hebben we voornamelijk op de fiets doorgebracht. Op aanwijzigingen van Jan B. hebben wij de stad van noord naar zuid en west naar oost doorkruist en hebben hele mooie stukken gezien, maar ook stukken waar je beter weg kunt blijven. Ons doel? een idee te krijgen of deze stad ons zodanig kan boeien dat we er eventueel neerstrijken wanneer we erin slagen ons huis in Son te verkopen.
Nou, niks mis met die stad. Natuurlijk, er zijn ook de nodige nadelen op te sommen, maar voorlopig overheersen bij ons de positieve indrukken! We zien wel waar dit toe leidt, eerst maar eens verkopen!

Zoekplaatje: waar ligt Vaarttuig in het Willemdok?
hint: op de beste plek natuurlijk!
Het oorspronkelijke idee was om vanochtend al te vertrekken, maar we hadden zulke heftige regenbuien dat we daar vanaf gezien hebben. We hebben geen zin om met slecht zicht en beslagen ramen onbekende (drukke) wateren te bevaren of sluizen te nemen in de stromende regen. In plaats daarvan hebben we onze energie gestoken in het opruimen en schoonmaken van de boot, vervangen van de deurvergrendeling, lijnen splitsen voor de speciale fenders voor de franse sluizen met zeer lage waterlijn en meer van dit soort klussen.

We zijn er helemaal klaar voor!! Einddoel
morgen: Brussel

PS:  Google schijnt een probleem te hebben met de rubriek: "Waar zijn we".
Ik krijg in ieder geval steeds foutmeldingen wanneer ik die bij de tijd wil brengen. Negeer die rubriek dus maar voorlopig!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten