woensdag 1 juli 2009

Vlaggenwissel op de Oostzee


Het lijkt of alles ineens weer mee zit!!
Maandagochtend vroeg werden we gebeld door de leverancier van de omvormer: of het ook een dagje eerder mocht?? Maar natuurlijk! Na een uurtje stond een nogal zwaarwichtig figuur op de stoep die al zijn 150 kg. over de generator vleide om de omvormer weer aan te sluiten. Ik stond 2 doodsangsten tegelijk uit: komt deze man weer levend uit het machineruim en houdt de generator het!
Beide ging goed en na een internationale bankoverschrijving over internet die ons vakantiesaldo voorgoed geruïneerd heeft verliet hij levend de boot (nadat we omvormer EN generator getest hadden).
Hij was nog niet weg of wij hebben losgegooid en onder een dun zonnetje hebben we Lübeck verlaten om via een overnachting in Travemünde eindelijk de Oostzee op te varen.
Het prachtige weer houdt aan! Onder een stralende zon zijn we vandaag de Fehmarn Belt overgestoken naar Denemarken om vervolgens westwaarts om Lolland heen te varen waar we nu in Nakskov overnachten. Aan het stadje is niks verloren, maar de tocht hier naar toe is prachtig geweest: alsof we alleen op de wereld waren, zo leeg was de zee.

Morgen gaan we verder met onze tocht om Lolland heen en willen we eindigen op het eiland Femo en kijken of we daar misschien een dagje extra kunnen blijven. Ook hier speelt het weer een rol, de verwachting is nl. dat eind van de week het weer omslaat en de wind ineens van oost naar west draait en dus alle Atlantische depressies over ons loslaat.
Voor dat zoiets gebeurt willen we in Kopenhagen zijn!

2 opmerkingen:

  1. Lieve Juliette en Herman,

    wat leuk dat jullie al zover zijn en dat alles weer goed gaat met het schip.Wel even
    schrikken als er rook uit de motorruimte komt
    maar gelukkig is het weer opgelost. Nu de Oostzee en de kick van Denemarken bereikt te hebben.Vanmorgen gelezen dat jullie al richting Kopenhagen varen dus alles loopt voorspoedig.Wij blijven jullie volgen en nog een heel goede vaart. Liefs Gé en Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi lieve van der Vaartjes,

    Wat een verhalen. Wij vertrouwen er toch wel op dat jullie veilig de eindstreep zullen halen. Check, check, dubbel check.Ook de techniek kan je weleens in de steek laten.
    Het lijkt wel een vliegtuig. Regelmatig horen we de verhalen van Mathijs als hij weer een vluchtje mag maken, maar ook in de lucht wordt niets te wensen overgelaten.
    Willen jullie dat ook doen voortaan.
    Een goed vervolg van de reis en let op alles.

    Liefs , Leo en Marjorie

    BeantwoordenVerwijderen