donderdag 9 juli 2009

We zijn nog steeds in Kopenhagen!!!!


En ze bestaat echt, de kleine zeemeermin.
In de jaren van haar bestaan schijnt ze al 2 keer onthoofd te zijn, armen te zijn kwijt geraakt, besmeurd met verf etc, maar ze zit nog steeds aan de ingang van de haven van Kopenhagen en kijkt weemoedig naar zee.

We fietsen wat af hier. Het is een lekkere compacte stad met uitstekende fietsvoorzieningen dus buiten het winkelen dat we lopend doen, fietsen we alles.
Het heeft mooie architectuur, niet alleen in de historische gebouwen, maar ook in de moderne zoals de Opera (schenking van Maersk) en de "Zwarte Diamand" oftewel de Koninklijke Bibliotheek.
Verbazingwekkend ook zoveel groen de stad heeft. Echt enorme lappen tuinen, vijverpartijen, plantsoenen en natuurlijk midden in de stad: Tivoli, de oerversie van alle pretparken in de wereld.

Nee, deze week geen enge avonturen, wel leuke. De trouwe lezer kan zich misschien herinneren dat we in Berlijn 2 weken met een andere Nederlands schip aan dezelfde steiger hebben gelegen en daar op dezelfde dag vertrokken zijn. Door wie werden we vandaag op de schouder getikt, vlak voor onze eigen boot?? Jawel, door Hans en Ankie van de Cornelia, die vanmiddag in Kopenhagen waren aangekomen.
Over een kleine wereld gesproken! Het weerzien was allerhartelijkst en we hebben er een lekkere borrel op gedronken.
Het weer is redelijk goed, maar het waait stevig met zeer krachtige vlagen. De wind schijnt vrijdag weer te draaien van west naar zuid en tegelijkertijd te minderen. Daar wachten we maar even op voordat we doorvaren naar Gotenburg. We melden ons tegen die tijd wel weer, intussen amuseren we ons in Kopenhagen!

2 opmerkingen:

  1. lieve Juliette en Herman,

    Wat zal het een geweldig gevoel geven als je met je eigen boot aankomt gevaren in Kopenhagen
    Super zoals jullie het doen.Ik ben met Elske
    ook een lang weekend in kopenhagen geweest en wij hebben ook enorm genoten .
    geniet van de mooie stad en veel liefs Ge en Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Juul,

    Blijft leuk om jullie reis te volgen! Ik heb trouwens ook een nieuwtje, heb een andere baan en ga per 1/10 de gemeente verlaten. Spannend he!

    nou nog een paar weken en dan gaan wij ook vakantie vieren, weliswaar niet op het water maar toch. geniet daar en veel liefs uit Nuenen,

    mariëlla

    BeantwoordenVerwijderen