donderdag 3 september 2009

Stockholm etc.


Ondanks het feit dat we de mooiste plek in de Wasa haven hadden: we moesten er wel uit!
Niet omdat we daar niet goed lagen, maar omdat de haven op slot ging om voorbereid te worden voor de jaarlijkse "Floating Boat show", de natte Hiswa van Stockholm, zeg maar.
Nou daar stonden we dan, met de jongens op komst. We mochten eventueel wel tot zondag blijven liggen, maar daar hadden wij ook geen zin in. Dus snel op pad om een alternatief te vinden. En dat vonden we uiteindelijk in de Navis haven, Iets verder weg van de stad maar voorzien van een goede busverbinding.
Na alle voorbereidingen voor de ontvangst van onze gasten, hebben we de lijnen losgegooid en zijn verhuisd naar de nieuwe haven. Nou, je zult ons niet meer horen klagen over de onrust in de Wasa haven, die was heilig bij wat we hier af en toe meemaken, het is vreselijk onrustig.

Dat was vorige week vrijdag, intussen is het donderdag en de jongens zijn sinds maandagmiddag alweer naar Nederland. Het regende bij hun aankomst, maar gelukkig is de rest van het weekend droog en zonnig gebleven. Wel met een harde wind, maar als je niet hoeft te varen is dat ook niet ernstig!
Met z'n vieren Stockholm verkend, veel gelopen, met de bus de stad bekeken, lekker gegeten, de Wasa gezien en veel gelachen. Het weekend was om voor je het wist!

Sindsdien dringt de thuisreis zich steeds nadrukkelijker op. We beginnen onze voorraden op te maken, er ligt weer een agenda op tafel met allerhande afspraken, de actiepuntenlijsten wordt steeds langer. We gaan nog steeds elke dag de stad in, maar kijken steeds meer naar souvenirs en winterkleding.
Kortom: het wordt tijd om naar huis te gaan! We hopen nog op een mooie week, maar terwijl ik dit schrijf loeit buiten de wind en giet het van de regen. Hopelijk kunnen we onze reis afsluiten met een mooie rustige tocht door de scheren van de Stockholm archipel, maar voorlopig wil die verrekte wind maar niet gaan liggen. Blijven de vaarcondities slecht, dan gaan we weer binnendoor via Södertalje en dan zo snel mogelijk naar Mem om via de sluis het Gota kanaal weer op te gaan naar Söderköping. We willen daar rond 11-12 september zijn, want we hebben wel een kleine week nodig om op te ruimen, de wintertent te kopen en te maken, de auto te halen en de rest van de dingen op de lijst af te werken. Het lijkt wel werk!!
Geen angst: het blog staat ook op de lijst! We blijven dat bijhouden tot het schip daadwerkelijk hoog en droog in het dok ligt en wij er afscheid van hebben genomen rond 3 oktober.

Bij de foto van deze blog:
dit zijn de schepen die op en neer varen voor onze haven. De foto is genomen toen wij van de Wasa haven naar de Navis haven verhuisden en ik moest 9 knopen varen om dat ding voor te blijven. Kun je nagaan wat deze knapen aan hekgolven achterlaten die door niets geremd zo de haven komen binnenlopen. We liggen nu tussen 4 lijnen tussen hekboeien met de boeg aan de steiger. Vast langs een steiger kun je hier niet liggen, dat hebben we exact 15 min. geprobeerd, we trokken zowat de bolders uit het dek!!

1 opmerking:

  1. Lieve Juul en Herman,

    Jullie zaten er toch niet echt over in dat je geen lezers had hè? Voor mij is het de wekelijke kabelkrant hoor dus maak je geen zorgen.
    We blijven jullie volgen tot je weer op Nederlanse grond gearriveerd bent.
    Liefs Loes

    BeantwoordenVerwijderen