woensdag 30 september 2009

thuis....en weer weg.


We hadden een rustige thuisreis en een geweldige ontvangst.
Toen we zaterdagmiddag 19 september rond half vier de oprit opkwamen vonden we het huis versierd en binnen 30 seconden stonden de buurtjes uit de straat binnen met een grote fles champagne om onze thuiskomst te vieren. We moesten allebei even slikken.... van de champagne natuurlijk.
Sindsdien veel telefoontjes, e-mailtjes en SMS-jes verwerkt. Dank, dank,dank voor al die belangstelling!!

Echter: vandaag zitten we alweer klaar om te vertrekken!
Om een uur of twee komt Marjorie om ons naar Welschap te brengen, vanwaar Ryanair ons in 1 uur en 50 minuten naar Nyköping brengt waar we om 18:00 uur landen. Vandaar is het nog een uurtje naar Söderköping waar we rond 20:00 uur weer op "Vaarttuig" hopen te stappen.
We krijgen een druk weekje. Donderdagochtend staat de droogdok beheerder om 07:30 aan boord om te helpen alle spullen die in de warme opslag gaan van boord te halen. Daarna gaat ie een file veroorzaken tussen Nörköping en Söderköping door voor ons de verkeersbrug in de E22, tijdens de ochtendspits, open te draaien. We gaan weer een hoop vrienden maken tussen de Zweden!!
Eenmaal door de brug draaien we het (nu gevulde) droogdok in om het schip op z'n plaats te leggen en te verankeren. De rest van de donderdag en de vrijdag gaan gebruikt worden voor het groot onderhoud: motor, generator, airco, drink- en vuilwater installatie etc. alles moet klaargemaakt worden voor de winter met 30 graden vorst.
Zaterdag is de grote dag: het dok wordt leeggepompt. Dan zal blijken of het schip goed ligt en niet van z'n steun afvalt! Ook kunnen we dan het onderschip schoonspuiten en controleren of onze "ontmoetingen" met de Zweedse rotsbodem nog permanente indrukken heeft achtergelaten.
De rest van volgende week wordt gebruikt aan bijwerken van roestplekjes, mogelijk het onderwaterschip in de anti fouling zetten en het opbouwen van een grote dektent om de ergste weersinvloeden buiten te houden.

We melden ons weer wanneer we weer terug zijn!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten