donderdag 17 september 2009

We komen naar huis!


Het is zover: vaarwel aan het Göta Kanal, tenminste voor 14 dagen.

We hebben hard gewerkt de laatste week: opruimen, inpakken, weggooien, afdektent maken etc.
Ons streven is volgend jaar zo licht mogelijk te reizen: bij voorkeur met Ryanair vanuit Eindhoven en alleen handbagage. Dat betekent wel een dubbele inventaris zowel voor kleding als inrichting, maar in de loop der jaren hebben we al zoveel verzameld dat dat praktisch al het geval is.

Dat inzicht is in de loop van de reis gegroeid. Aanvankelijk dachten we aan begin en eind van het seizoen met een busje op en neer te rijden om alle spullen uit Nederland mee te nemen en naderhand weer terug te brengen. Al eens aan gerekend? Het kost goud geld en vooral tijd, terwijl Ryanair ons voor ruim 100 euro op en neer naar Stockholm vliegt. Dus wij hebben een Zweedse zeilmaker gevonden die onze kapotte dektent weer keurig voorzien heeft van een nieuwe rits, we hebben zweedse olie voor de motor, zweedse antivries voor de koelsystemen en nog veel meer. Er is maar een probleem: ze verkopen geen Senseo pads in Zweden, dus hoe krijgen we volgend jaar voldoende koffie aan boord!

Bovendien hebben we een "warme" opslag gevonden voor alle spullen die niet in de kou aan boord kunnen blijven. Ook dat had dus naar Nederland gemoeten. Mooi niet dus: alles zit in 5 verhuisdozen en over 14 dagen gaan die voor 7 maanden in een verwarmde opslag op 100 meter afstand van de boot: geen gesleep!

Morgenvroeg gaat het dus beginnen. We vertrekken vroeg, voornamelijk om het rustig aan te kunnen doen. We zouden die 1400 km in een dag kunnen afjakkeren, maar na 5 maanden gewend te zijn aan de rust op het water, willen we het risico van gerace op de Duitse Autobahnen niet aangaan. We hebben alle tijd, dus het zal zaterdagmiddag worden voordat we familie en vrienden weer in de armen kunnen sluiten.

Wij verheugen ons er al op! Tot zaterdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten