zondag 29 maart 2009

Na het aanvankelijk optimisme zijn er toch wat tegenslagen opgetreden.
De Smelne werf is definitief failliet en vanuit die hoek kunnen we dus nog maar weinig medewerking verwachten (ondanks de positieve houding van de individuele personen). Toch wel tragisch om na 35 jaar vakmanschap deze werf zo naar de haaien te zien gaan.

Onze nieuwe timmerman is een vakman, helaas met veel te veel dingen tegelijk bezig. We dreigen dus grandioos in de vertraging te komen. Vanaf vandaag hebben we nog 1 week waarin alles klaar moet zijn! Ben benieuwd of we dat halen.

Het goede nieuws: het stuursysteem is weer afgevuld en volledig bruikbaar (handmatig, zoals in het verleden) en de nieuwe (hydraulische) componenten zijn getest en werken!
Ook ligt intussen alle nieuwe bekabeling op zijn plaats. De mast ziet er zeer indrukwekkend uit met alle nieuwe antennes!

1 opmerking:

  1. Mooie beeldspraak "naar de haaien". "kopje onder" had ook gekund. Smelne was dus een "zinkend schip", als ik het goed begrijp. Gelukkig hebben jullie je schaapjes nog op het droge, en is er nog geen man overboord. Mochten jullie nu tussen wal en schip dreigen te vallen, dan laat 't maar weten. Maar goed, we zien wel waar 't schip strand. Tot die tijd; succes met schipperen!!
    Kus

    BeantwoordenVerwijderen