woensdag 18 maart 2015

Het gaat weer beginnen in 2015!!!

Lieve lezers!

Het is weer bijna zover, we zijn ons druk aan het voorbereiden op nieuwe "Vaarttuig avonturen" in 2015.
Op dit moment ligt het huis nog bezaaid met spullen, maar morgen dienen we zover te zijn dat alles ingepakt en gewogen is. Op de vlucht (met Pegasus) hebben we ruimte voor 60 kilo en we zijn van plan die ruimte tot de laatste ons te benutten!

Vrijdag is het zover. Vroeg in de avond rijden we naar Schiphol om daar zo vroeg mogelijk onze bagage kwijt te raken. Daarna nemen we afscheid van onze oudste zoon en vriendin, die vervolgens de auto onder hun hoede nemen. Als het goed is vertrekken we vervolgens om 5 minuten voor middernacht.
Na een tussenstop in Sabiha Gökçen Airport (Istanbul) vliegen we door naar het vliegveld van Alanya-Gazipasa waar we dan om 06:30 lokale tijd (05:30 NL tijd) aankomen. Als alles goed gaat staat daar een auto van de haven op ons te wachten die ervoor zorgt dat wij en bagage veilig bij de boot komen. EINDELIJK, na 1,5 jaar.

De zaterdag en zondag zullen we wel nodig hebben om bij te komen van voorbereiding en reis. Maar maandag moeten we er toch echt tegenaan. Eerst alle voorbereidingen aan onderwaterschip, motor en generator om zo snel mogelijk weer in het water te kunnen en daarna alle voorbereidingen aan het bovenwaterschip. Tussentijds ook nog tanks spoelen en fourageren en vervolgens beginnen we aan een uitgebreide serie proefvaarten in de buurt van de haven. We willen absoluut zeker weten dat alles tip-top in orde is voordat we aan ons eerste traject beginnen. Dat is waarschijnlijk de oversteek van de baai van Antalya, van Alanya naar Kemer, een tocht van 120 kilometer (ca. 10 uur).
Wij willen niet halverwege verrast worden door e.o.a. mankement!! Hopelijk doen we die oversteek eind maart begin april.

En daarna? Dat zien we wel. Slechts een ding is zeker: we liggen nog minstens 2 weken in Finike. Na 13 jaar is de tent en bimini aan vervanging toe. Beide zijn ooit gemaakt voor de rustige binnenwateren van Nederland en eigenlijk een beetje gammel en nu ook versleten. We hebben twee havens een offerte gevraagd voor een complete vervanging door een geïntegreerde sprayhood/bimini en Finike is als winnaar uit de bus gekomen.

Vervolgens hebben we nog tot half mei de tijd om in Turkije te blijven alvorens mijn visum verloopt. Tgen die tijd verlaten wij dus Turkije en steken over naar Griekenland. Waar we dan naar toe gaan is afhankelijk van weer en wind.

We houden jullie op de hoogte!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten